ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπο κατάληψη σχολεία – Απαντάμε με πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο – Πέμπτη 1/10, στις 12 μ.μ. στα Λύκεια – Στάση Εργασίας 11 – 14

Δε θα περάσει η άθλια κυβερνητική επιχείρηση επιβολής«εξ αποστάσεως εκπαίδευσης»
σε υπό κατάληψη σχολεία

Δε θα γίνουμε ο πολιορκητικός κριός της κυβέρνησης
ενάντια στους αγωνιζόμενους μαθητές!!

Οι σημερινές δηλώσεις της υπουργού Παιδείας κα Κεραμέως ότι «…από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση…» μόνο ντροπή και θυμό προκαλούν.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας αντί να λύσουν τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων, αντί να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών επιλέγουν τον απαράδεκτο δρόμο των απειλών, των εκφοβισμών και της τρομοκρατίας.

Η άθλια επιχείρηση επιβολής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε σχολεία που τελούν υπό κατάληψη δε θα περάσει. Κανένα συνάδελφος δεν οφείλει να υλοποιήσει τις ανερμάτιστες εντολές του Υπουργείου Παιδείας.

Η «αγωνία» της Υπουργού Παιδείας περιορίστηκε μόνο στην απώλεια ωρών λόγω καταλήψεων. Δεν εξέφρασε την ίδια αγωνία για τις χιλιάδες ώρες που χάνονται κάθε βδομάδα λόγω έλλειψης προσωπικού και υποδομών. Η «κίβδηλη» αγωνία της προκαλεί την κοινωνία και ολόκληρο τον εκπαιδευτικό κόσμο. Ξεπερνάει κάθε όριο θέλοντας να μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς σε ομάδα καταστολής των μαθητικών κινητοποιήσεων.

Δεν δεχόμαστε να χρησιμοποιηθούμε ως ανάχωμα στον περιορισμό των κοινωνικών αγώνων.

Δεν νομιμοποιείται κανένας διευθυντής να βγάλει πρόγραμμα και να καλέσει τους συναδέλφους να προχωρήσουν σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση με βάση τις δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας. Είναι απαράδεκτος ο εκβιασμός σε συναδέλφους να κάνουν μαθήματα σε κλειστά σχολεία. Να αποκλείονται και να τιμωρούνται μαθητές επειδή αγωνίζονται.

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας απέχει χιλιόμετρα μακριά από την εκπαιδευτική πραγματικότητα αν νομίζει ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι το «φάρμακο για κάθε ασθένεια».

Καλούμε:

  • Όλους τους συναδέλφους να πάρουν θέση δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές μας!
  • Την ΟΛΜΕ να πάρει άμεσα θέση και να κηρύξει Απεργία – Αποχή από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία
  • Τους Συλλόγους Διδασκόντων να καταδικάσουν την πρακτική αυτή και να δηλώσουν ότι η θέση τους είναι μέσα στα σχολεία, με όλους τους όρους ασφάλειας και υγιεινής και τους μαθητές δίπλα τους.

Εδώ και τώρα το Υπουργείο Παιδείας ν’ αφήσει τις γελοιότητες και να ικανοποιήσει τα αιτήματα μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών.

 

Η πρώτη απάντηση στις άθλιες πρακτικές του Υπουργείου:

Όλες και Όλοι στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 1/10!

Συγκέντρωση στα Λύκεια 12 μ.μ.!

Συμμετέχουμε με στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00

 

Καμία εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία!

 

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές όλοι στον αγώνα για την ασφάλεια και την υγιεινή στα σχολεία.

Leave a Comment