ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών και την απόκρυψη κενών

Δεκάδες ακόμα τα κενά στην Κέρκυρα

Μετά τις «κυβερνητικές» δικαιολογίες και τις υπεκφυγές που έδωσε ο ΠΔΕ Ιονίων Νήσων στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή, ήρθε η σκληρή πραγματικότητα να διαψεύσει πανηγυρικά και τον ίδιο και την κυβέρνηση.

Μετά τις υποσχέσεις και εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας, για αύξηση του αριθμού των αναπληρωτών και κάλυψη των κενών, ήρθε και για την υπουργό η σκληρή πραγματικότητα να τη διαψεύσει πανηγυρικά.

70 κενά είχε δηλώσει η ΔΔΕ Κέρκυρας στη Γενική Παιδεία και 27 στην Ειδική Αγωγή και το Υπουργείο, στη Β΄ φάση προσλήψεων, πήρε μόλις 25 αναπληρωτές Γ.Π. και μόλις 2 Ε.Α.Ε.

Η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο: λίγες ώρες πριν ο ΠΔΕ υποσχόταν ότι μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν καλυφθεί τα κενά αφού την Παρασκευή θα γίνουν οι προσλήψεις.

Το υπουργείο και η κυβέρνηση για μια ακόμα χρονιά, όσο κι αν προσπαθούν να παρουσιάσουν μια διαφορετική πραγματικότητα, αφήνουν τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς, ωθώντας χιλιάδες μαθητές σε όλη την Ελλάδα να κάνουν κενά και να χάνουν μαθήματα. Και όλα αυτά τα κενά υπάρχουν, χωρίς καν να υπολογίζονται αυτά που θα προκύψουν από τις άδειες των ευπαθών ομάδων των εκπαιδευτικών!

Είναι τελείως ξεκάθαρο πλέον, ακόμα και στον πιο καλοπροαίρετο, ότι η εκπαίδευση αποτελεί κόστος για την κυβέρνηση, το οποίο και επιλέγει να μην καλύψει.

Και δεν είναι μόνο τα κενά. Η ΔΔΕ Κέρκυρας επιλέγει να μη δίνει όλα τα διαθέσιμα κενά στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, παραβιάζοντας κατάφωρα τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών αλλά και διαταράσσοντας την εκπαιδευτική διαδικασία με τις συνεχείς αλλαγές εκπαιδευτικών στα σχολεία, καταπατώντας το κεκτημένο της δημοσιοποίησης και ανάρτησης όλων των υπαρχόντων κενών.

Απαιτούμε:

  • Την άμεση πρόσληψη όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία
  • Να δίνονται όλα τα κενά στους εκπαιδευτικούς, προκειμένου οι συνάδελφοι να κάνουν και τον προγραμματισμό τους αλλά και οι μαθητές στις δύσκολες αυτές συνθήκες να έχουν μια ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία.
  • Καλούμε τους αιρετούς να καταγγείλουν τη διαδικασία τοποθέτησης των συναδέλφων αναπληρωτών, στις ειδικότητες που αποκρύπτονται κενά και να μη συμμετέχουν στη διαδικασία.
  • Καλούμε όλους τους συναδέλφους αναπληρωτές σε συνάντηση, την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, στις 18:00, στα γραφεία της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Δεν τους αφήνουμε να παίζουν με την υγεία και τη μόρφωση μας!

 

Όλοι στους δρόμους! Κλιμακώνουμε με Απεργία

Leave a Comment