ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Για τις fast track υπηρεσιακές μεταβολές

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ TON ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Μετά την κατάθεση και ψήφιση του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση μέσα στο καλοκαίρι και το πρόσφατο τσάκισμα των όποιων δικαιωμάτων είχαν απομείνει για τους εκπαιδευτικούς στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, μετά τη, μέσα σε μια νύχτα, κατάργηση Διευθυντών Εκπαίδευσης, το Υπουργείο Παιδείας (ΥΠΑΙΘ) ξαναχτυπά με τη  γνωστή τακτική του κλέφτη που χτυπά μέσα στη νύχτα. Μέσα σε συνθήκες πανδημίας αντί το υπουργείο να προχωρήσει για λόγους υγειονομικής ασφάλειας σε χωρισμό των τμημάτων των τάξεων, σε ακόμα περισσότερες προσλήψεις προσωπικού, εκπαιδευτικού και βοηθητικού, αφήνει τόσο τα παιδιά όσο και το προσωπικό στο έλεος της διασποράς. Την ίδια στιγμή φροντίζει να δώσει όσα μαξιλαράκια απαιτούνται προς όφελος των σχολαρχων και ενάντια στους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς.

Με πρόσχημα την ορθή λειτουργία των σχολείων το Σεπτέμβρη ζητά από τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ να συνεδριάσουν μέσα στο καλοκαίρι και να ολοκληρώσουν έως της 14/08 (!!) τις υπηρεσιακές μεταβολές όλων των εκπ/κών, ενώ οι υπηρεσίες  υπολειτουργούν και τα σχολεία είναι κλειστά!

Είναι προκλητικό να μιλάει για ορθή λειτουργία των σχολείων προσπαθώντας να  εξαπατήσει όλη την κοινωνία το ίδιο Υπουργείο που:

  1. Δεν έχει λάβει κανένα μέτρο και κανέναν σχεδιασμό ενόψει ανοίγματος των σχολείων το Σεπτέμβρη, μέτρα για την ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού με το ενδεχόμενο για δεύτερο κύμα πανδημίας να είναι πιθανό.
  2. Αντίθετα, κόντρα στις υποδείξεις των επιστημόνων, αυξάνει των αριθμό μαθητών ανά τμήμα σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία και καθιστά δυσκολότερο το σχηματισμό τμημάτων στα ολιγοθέσια σχολεία.
  3. Διατηρεί τα απαράδεκτα υψηλά όρια μαθητών ανά τμήμα σε Γυμνάσια και Λύκεια (27 + 10% με απόφαση προϊσταμένου), πράγμα που οδηγεί σε αυξημένο συγχρωτισμό, καταπατώντας κάθε επιστημονική σύσταση.
  4. Αντί να προχωρήσει σε μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών χωρίς όρους και προϋποθέσεις ώστε να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία το Σεπτέμβρη συνεχίζει να κοροϊδεύει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και να συντηρεί στην ανεργία – μισή δουλειά τους χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους.
  5. Δεν έχει προχωρήσει σε μονιμοποιήσεις καθαριστριών, αντίθετα πετάει το μπαλάκι στους Δήμους, μεταφέροντας εκεί όλη την ευθύνη για την καθαριότητα των σχολείων, ενισχύοντας μάλιστα την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας με συμβάσεις ΙΔΟΧ (πρόσφατη τροπολογία υπουργείου εσωτερικών).

 

Εξίσου σαθρό και ανυπόστατο, είναι και το επιχείρημα ότι πριν το άνοιγμα των σχολείων θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι υπηρεσιακές μεταβολές του μονίμου προσωπικού.

Την ώρα που :

  • δεν έχει οριστικοποιηθεί ο αριθμός τμημάτων (η ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών πραγματοποιείται τον Σεπτέμβρη)
  • τα σχολεία είναι κλειστά και οι σύλλογοι διδασκόντων δεν έχουν συνεδριάσει προκειμένου να κατανείμουν τις ώρες στο υπάρχον προσωπικό να ξεκαθαριστούν οι ανάγκες σε ειδικότητες και διδακτικά αντικείμενα ανά σχολείο και να διαπιστώσουν και να δηλώσουν τα κενά και πλεονάσματα,
  • την ώρα που μεγάλο μέρος των αδειών γίνεται γνωστό το Σεπτέμβρη,

το Υπουργείο ζητά από τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, ερήμην των άμεσα ενδιαφερομένων δηλαδή των συναδέλφων, να κάνουν κατανομή ωρών και αντικειμένων στο προσωπικό!

Κατανοούμε τη  βιασύνη κυβέρνησης και Υπουργείου γιατί έχουν «ανοίξει» πολλές δουλειές για το Σεπτέμβρη,  με  την εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης και όλων των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που καλούνται να εφαρμόσουν.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει άμεσα την εγκύκλιο και να προχωρήσει στις υπηρεσιακές μεταβολές μετά το άνοιγμα των σχολείων και αφού συνεδριάσουν οι σύλλογοι διδασκόντων, έτσι  ώστε να υπάρχει η εικόνα των πραγματικών αναγκών στα σχολεία.

Καλούμε τους αιρετούς να καταγγείλουν τη συγκεκριμένη διαδικασία και να απαιτήσουν με κάθε τρόπο από τα  ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ να μην την εφαρμόσουν.

Να μην προχωρήσουν οι απαράδεκτες επιδιώξεις Κυβέρνησης και Υπουργείου.

Leave a Comment