ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Πάρτε πίσω το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο!

Η κυβέρνηση σχεδιάζει εν μέσω πανδημίας και με κλειστά τα σχολεία να καταθέσει τις επόμενες μέρες αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο. Η πράξη αυτή είναι ανήθικη, αντιδημοκρατική, εχθρική απέναντι σε γονείς και εκπαιδευτικούς, βάζει στο στόχο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που δίνεται στη δημόσια διαβούλευση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την επαναφορά της τράπεζας θεμάτων, την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών και αντιδραστικές αλλαγές στην δομή και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης.

Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν πρόκειται να φιμωθεί.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας πραγματοποίησε στις 16 Απριλίου –στα πλαίσια πανελλαδικής δράσης των εκπαιδευτικών σωματείων– παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Ιονίων Νήσων, όπου επέδωσε την απόφασή της ενάντια στην κατάθεση του νομοσχεδίου από την κυβέρνηση. Διατρανώσαμε τη θέση μας ότι κάθε τέτοια προσπάθεια του Υπουργείου -ειδικά εν μέσω πανδημίας και κλειστών σχολείων- θα βρει απέναντί του όλο το εκπαιδευτικό, γονεϊκό και μαθητικό κίνημα.

ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ,

ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

Leave a Comment