ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Για τα βιβλία των ΕΠΑΛ

Έχει γίνει πλέον συνήθεια εδώ και πολλά χρόνια κι έτσι και φέτος, να καθυστερεί η αποστολή των βιβλίων στους μαθητές διαφόρων τομέων των ΕΠΑΛ. Για ακόμα μια χρονιά λοιπόν και παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου για την ομαλή λειτουργία και την έγκαιρη αποστολή και διανομή των βιβλίων διαπιστώνουμε ότι αυτά, για μεγάλο ποσοστό των μαθημάτων των ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ, δεν έχουν πάει στα σχολεία της χώρας!

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα βιβλία τα οποία τυπώνει το Ευγενίδειο και αφορά συγκεκριμένους τομείς των ΕΠΑΛ, όπως ναυτιλιακά, μηχανολογικά κ.α.

Όπως ενημερωθήκαμε το Ευγενίδειο έχει τυπώσει τα βίβλία και περιμένει την υπουργική απόφαση προκειμένου να τα διανείμει, κάτι που ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ γίνεται μετά τα Χριστούγεννα. Μέχρι τότε οι μαθητές βολεύονται όπως όπως με φωτοτυπίες των βιβλίων που βγάζει το σχολείο.

Το πρόβλημα είναι ακόμα πιο έντονο για τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου, που είναι και πανελλαδικώς εξεταζόμενα. Δηλαδή, τα παιδιά σε λίγους μήνες θα διαγωνιστούν για την εισαγωγή σε κάποια σχολή και από την αρχή της σχολικής χρονιάς κάνουν μάθημα με σημειώσεις, φωτοτυπίες ή άλλο ηλεκτρονικό υλικό (cd)!

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα βιβλία του Ναυτιλιακού Τομέα, από την Α’ μέχρι και τη Γ’ Λυκείου, τόσο για τον τομέα όσο και τις ειδικότητες των Πλοιάρχων και των Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ενδεικτικά αναφέρουμε “Ναυτιλιακές Γνώσεις”, “Ναυτιλία”, “Μηχανές Εσωτερικής Καύσης” και πολλά πολλά άλλα…).

Πρόκειται για απαράδεκτη κατάσταση, που υποβαθμίζει κατάφωρα την εκπαιδευτική διαδικασία. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι οι κυβερνητικές μεγαλοστομίες για “επιστροφή στην κανονικότητα” είναι στάχτη στα μάτια γονιών, εκπαιδευτικών, μαθητών. Αποδεικνύεται ότι οι «επιτυχίες» της κυβέρνησης δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνέχιση μιας βάρβαρης, αντιλαϊκής πολιτικής που, ανάμεσα στα άλλα, στερεί ακόμα και τα αυτονόητα από τους μαθητές και τα σχολεία.

  • Απαιτούμε την άμεση αποστολή των βιβλίων στα σχολεία, χωρίς άλλη καθυστέρηση!

  • Η κυβέρνηση να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε αυτή να ήταν η τελευταία χρονιά που καθυστερούν τα βιβλία.

Προειδοποιούμε προς κάθε κατεύθυνση πως δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Από κοινού με τους μαθητές μας, θα κλιμακώσουμε τις αγωνιστικές μας πρωτοβουλίες για δοθεί μια οριστική λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα.

Leave a Comment